söndag 9 juli 2017

Salt bröddeg

Denna degen kom till på nästan samma sätt som Söt bulldeg. Jag tänkte att eftersom Äpplebullarna smakade så bra med degen så måste det gå lika bra att göra en salt variant. Salt bröddeg - Deg 1 (Med Deg 1 fick jag 6 frukostbröd och 1 pizza) Ingredienser: 1 ägg* 1 äggvita*
3 msk smält kokosolja 2 1/2 dl mjölk 25 g jäst 1 msk stevia 1 tsk salt 1 1/2 tsk bakpulver 2 dl rismjöl 2 dl havremjöl 3 msk potatismjöl 4 msk fiberhusk Salt bröddeg - Deg 2 (Med Deg 2 fick jag 19 pesto- och parmesanbullar) Ingredienser: 2 ägg* 2 äggvitor* 1 dl kokosolja (S) 5 dl mjölk 50 g jäst 2 msk stevia 2 tsk salt 1 msk bakpulver 4 dl rismjöl 4 dl havremjöl 1 dl potatismjöl 1 1/2 dl fiberhusk Instruktioner: Vispa ägg och äggvita med elvisp. Smält kokosoljan och låt svalna. Värm upp mjölken till 35-36 grader. Häll i kokosolja och mjölk och vispa. Smula ner jästen och vispa tills jästen lösts upp, det kommer bli skummigt. Tillsätt stevia och salt. Häll bakpulver, rismjöl, havremjöl, potatismjöl och fiberhusk i en annan skål och blanda. Sätt ugnen på minst 100 grader. Tillsätt de torra ingredienserna i skålen. Blanda snabbt ihop till en kladdig deg. Knåda degen i minst 5 minuter. Täck degen med en duk och låt jäsa under ugnen, (om du kan) i 1 timme. Ta ut degen och knåda lite till. Följ ett recept och gör fyllningen t.ex. Pesto- och parmesanbullar eller Pizza Margherita. Låt jäsa täckt under ugnen i 40 minuter. Följ resten av receptet, grädda och låt svalna totalt, minst 30 minuter.

* Noteringar: Det underlättar om äggen är rumsvarma, då jästen löses upp lättare med fingervarmt degspad, och då äggen inte svalnar ner mjölken.




Schüss!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar