fredag 13 april 2018

Fibrexmjöl

”Vad är fibrexmjöl?” ”Vad är Fibrex?” Fibrex är en glutenfri bakprodukt av fiber från sockerbeta. ”VA?! Är inte detta en sockerfri bakblogg?” Joo, det är det!

Inget socker finns med i Fibrex, bara fibret. Jag kom på idén att göra detta fleera månader sen, eftersom jag ville ha ett lite grövre mjöl till bröd. Jag har bara mixer, så det blir ju inte finmalet. 
Observera att jag använder DanSukkers Fibrex, och inte Finax, eftersom deras är strömald. 


Fibrexmjöl 
(Jag fick ca 275 g mjöl)

Ingredienser:
275 g DanSukker Fibrex

Instruktioner:
Häll Fibrex i mixern. Mixa i 10 minuter. Låt mixern vila i 20 minuter. Upprepa 2 gånger. 

Förvaring: Häll i lufttät burk och förvara torrt och svalt.




Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar