måndag 19 juni 2017

Äpplesockerkaka

UPPDATERING: Detta är inte en sockerkaka, utan liknar mer Banana bread!

Idag bakade jag Äpplesockerkaka för den andra gången, men idag hade jag i två äpplen istället för ett. Sockerkakan mycket äpple!

Originalt recept är från


Äpplesockerkaka (Jag fick 1 limpform) Ingredienser: Originalt:
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1/2 tsk kanel
1 äpple utan skal, rivet
Garnering
florsocker
Mitt recept: 2 ägg 1 1/2 dl Hermesetas Stevia 1 dl smält Kung Markatta Neutral Kokosolja
1 dl sojamjölk 2 tsk bakpulver
1/2 tsk Urtekram Vaniljpulver 1 msk malen kanel 2 dl Risenta Rismjöl 1 dl Risenta Havremjöl 2 äpplen Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
3. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör om. Blanda ner det smälta smöret och mjölken och tillsätt det i smeten. Vispa ihop allt till en slät smet.
4. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra lite av kanelen i botten.
4. Riv äpplet på den grova sidan på ett rivjärn.
5. Blanda ner äpplet och resten av kanelen i smeten. Häll sedan ner den i formen.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik och skär den i bitar. Pudra gärna lite florsocker på kakan före servering.
Mina instruktioner: Blanda ägg och stevia i en skål. Tillsätt kokosolja och sojamjölk. Vispa och tillsätt de torra ingredienserna. Vispa till en slät smet. Sätt ugnen på 175 grader. Grovriv äpplen med skal. Häll i och blanda om. Smörj en limpform och häll i lite havremjöl. Skaka formen så att lite mjöl fastnar överallt. Häll i smeten. Grädda längst ner i ugnen i 35-36 minuter. Låt svalna totalt, minst 30 minuter. Servera lätt uppvärmd.


Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur. 

Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar