tisdag 15 augusti 2017

Nankhataikakor

Nankhataikakor är sagda att vara Indiens version av shortbread cookies. Jag håller inte med liknelsen, eftersom kakorna jag fick var lite mjukare i konsistens än vad jag trott. Jag lät dem då ligga öppet i flera timmar så att de skulle hårdna. Originalt recept är från http://www.spiceupthecurry.com/nankhatai-recipe/



Nankhataikakor (Jag fick 24 kakor) Ingredienser:
Originalt: 3/4 cup + 2 tablespoons All purpose flour (Maida) 2 tablespoons Almonds grind into powder 1 teaspoon Green cardamom seeds powder 1/4 teaspoon Salt If using salted butter then skip the salt 6 tablespoons Unsalted butter softened to room temperature 1/2 cup Powdered sugar (Confectioner's sugar or icing sugar) (Boora or tagar) Mitt recept: 1 1/2 dl Risenta Rismjöl 2 msk malen kardemumma 1 dl Hermesetas Stevia 160 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör 2 dl Funksjonell Mat Sukrin Melis Instruktioner: 1. Preheat the oven to 350 degrees F or 180 C for at least 10 minutes.
2. Prepare the baking sheet. Line a sheet using the parchment paper. If you don't have parchment paper then skip it. No need to grease the sheet.

Making nankhatai recipe:
1. In a bowl, take all purpose flour, ground almonds, salt and cardamom powder.
2. Mix it well till everything is incorporated well.
3. Take softened butter in another bowl. Add powdered sugar in it.
4. Now using the wire wisk, start beatinh the mixture, beat it till you get smooth consistency. 5. Add flour mixture and switch to the spatula.
6. Mix it using spoon or spatula. Everything will come together like a crumbly dough.
7. Now using hand knead it and make like a dough.
8. Now shape the nankhatai. Take a tablespoon size of the dough. Make smooth ball and flatten it out slightly. Make sure there are no cracks.
9. Arrange them on a cookie sheet about few inches apart.
10. bake into pre heated oven for about 18-20 minutes. 11. Let it cool for 5 minutes in the sheet itself.
12. Then using the spatula, transfer them on the cooling rack.
13. Let them cool completely.
Mina instruktioner: Sätt ugnen på 175 grader. Häll rismjöl, kardemumma och stevia i en skål och blanda. Vispa smöret slätt med elvisp. Tillsätt sukrin melis och vispa. Tillsätt de torra ingredienserna. Blanda och knåda lätt till en deg. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Gör små bollar av degen och platta ut dem. Lägg dem på plåten. Grädda mitt i ugnen i 17-18 minuter. Låt svalna helt, minst 30 minuter.

Förvaring: Lägg i täta plastpåsar och förvara i rumstemperatur. Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar