fredag 20 april 2018

Päronkaka

Här kommer en till kaka som använder min Smuldeg


Päronkaka
(Jag fick 3 portioner, 1 28 cm i dm pajform)

Ingredienser:
5 päron (~ 850 g)

Smuldeg:
1/2 tsk malen kanel
4 msk ICA Sötströ
3 msk kokos
1 msk Risenta Sojamjöl
4 dl Risenta Mandelmjöl 
80 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör

Instruktioner:
Gör smuldegen: Blanda kanel, sötströ, kokos, sojamjöl och mandelmjöl i en liten skål. Smula ner smöret. Knåda in det tills det blir en deg. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och skala päronen. Grovhacka och lägg i pajformen. Smula över smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 15-16 minuter. Låt svalna helt, minst 1 timme. Servera varmt.

Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur.

Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar