torsdag 12 oktober 2017

Leche Merengada

Idag, 12:e oktober, är det Día de la Hispanidad, a.k.a. Columbus' Day, a.k.a. Spaniens nationaldag! För att fira dagen gjorde jag en spansk milkshake; Leche Merengada, som ordagrant översätts till maräng-mjölk. Den görs med äggvitor, men jag hittade ett recept på en vegansk version. Originalt recept är från http://simpleveganblog.com/vegan-spanish-leche-merengada/

Leche Merengada
(Jag fick 2 st 35 cl glas)
Ingredienser:
Originalt:
  • 4 cups almond milk (1 l)
  • The skin of a lemon
  • 1 cinnamon stick
  • 4 tbsp maple syrup
  • Ground cinnamon
Mitt recept:
4 1/2 dl mjölk
2 msk stevia
1 msk kanel
1 bit citronskal
Garnering:
Kanel
Instruktioner:
1. Place all the ingredients in a saucepan and stir. 2. Bring the ingredients to a boil and remove from the heat. 3. Cover the saucepan and chill the leche merengada at room temperature. 4. Remove the skin of the lemon and the cinnamon stick and transfer the leche merengada to a glass container. 5. Store in the fridge for at least one hour or until it’s really cold. 6. Add some ground cinnamon and serve immediately. Mina instruktioner:
Häll mjölk, stevia, kanel och en lång bit citronskal i en kastrull. Rör om hela tiden och låt det koka. Ta bort kastrullen och låt svalna till rumstemperatur. Täck kastrullen med plastfolie och ställ i kylen i minst 2 timmar. Häll upp i glas och strö över kanel. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kylen. Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar