fredag 9 mars 2018

Pasta al Pomodoro

Dio mio, vad gott det är med pasta! Speciellt med den här toskanska pastasåsen! Pomodoro betyder tomat på italienska. Fira 9:e mars, tomatsåsens dag rätt med Pasta al Pomodoro.

Originalt recept är från


Pasta al Pomodoro
(Jag fick 1 portion, ca 230 g sås)

Ingredienser:
Originalt:
2 klyftor vitlök
6 mogna färska tomater
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 kruka färsk oregano
1 tsk vitvinsvinäger 
Flingsalt

Mitt recept:
100 g Risenta Bönpasta Spaghetti

Sås:
1 vitlöksklyfta
3 färska kvisttomater (~ 455 g)
Olivolja
2 tsk torkad oregano 
1/2 tsk salt
1/2 krm malen svartpeppar 
1 dl vatten

Instruktioner:
  1. Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna.
  2. Värm en kastrull och fräs vitlöken i smör och tillsätt honung. Rör om.
  3. Rör ner tärnad tomat och plockad oregano. Koka ihop såsen till en simmig konsistens i cirka 5 minuter.
  4. Smaksätt såsen med vinäger, flingsalt och svartpeppar.
  5. Blanda såsen med nykokt pasta, servera gärna med färsk riven parmesanost och färsk buffelmozzarella.
Mina instruktioner:
Skala och finhacka vitlöken. Skölj och tärna tomaterna. Värm en spisplatta på hög värme. Häll i olivolja och vitlök i en djup stekpanna och fräs i några sekunder tills den fått lite färg. Tillsätt tomat, lite i taget och fräs i 30 sekunder. Häll i oregano, salt, svartpeppar  och vatten. Blanda om konstant och låt koka i 5-6 minuter. Ta bort stekpannan från plattan. Häll vatten i en stor kastrull, täck med lock och låt koka. Häll i spaghetti och koka i 2 minuter. Häll pastan i durkslag. Häll upp pastan och blanda i tomatsåsen. Servera varmt.


Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar