söndag 27 maj 2018

Snickerdoodlemuffins

Idag är en fyrdubbelt speciell dag! 27:e maj 2018 är..
  1. Ostens dag
  2. Muffinsdagen
  3. Mors dag
  4. Bisous 2-årsdag

Bisous födelsedag har firats med det BÄSTA kattgodiset ever: Dreamies Kyckling & Anka, och en fiskmås fylld med kattmynta. Men när hon fick presenten var hon för trött, efter att ha ätit godiset och tvättat sig om kinderna, så lekandet fick ges till Tigger. Faaan va kul den va!! 
 


                                                                                                                                         
                                                                       
                                                    
Idag är det muffinsdagen! För att fira har jag gjort Snickerdoodlemuffins! Ni vet, inspirerade av den amerikanska småkakan Snickerdoodle.

And you know what? Muffinsen smakade som Snickerdoodles! 😄 

Originalt recept är från 



Snickerdoodlemuffins 
(Jag fick 10 små muffins)

Ingredienser:
Originalt:
3/4 Cup Sugar
1/2 Cup Butter (melted)
1/2 teaspoon Pure Vanilla Extract
3/4 Cup Milk (skim, 1%, 2%, whole)
1 1/2 Cups All-Purpose Flour
Pinch of Ground Nutmeg 
1/4 teaspoon Ground Cinnamon
1/8 teaspoon Cream of Tartar (optional)
1 1/2 teaspoons Baking Powder

For dipping your donut muffins, prepare the following:

In a small bowl,
Melt 1/2 cup butter

In a small bowl mix,
1/2 cup Sugar
1 1/2 teaspoons Ground Cinnamon 

Mitt recept:
105 g smält Kung Markatta Neutral Kokosolja 
2 dl sojamjölk
1 1/2 dl Alpro Soya Airy & Creamy
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel 
1/2 krm malen muskot
1 dl ICA Sötströ
2 dl Risenta Sojamjöl
1 dl Risenta Bovetemjöl 

Pensling & Garnering:
60 g smält Kung Markatta Neutral Kokosolja 
3 msk ICA Sötströ
1 tsk malen kanel

Instruktioner:
Preheat oven to 350 Degrees F.  


Spray mini muffin tin with non-stick cooking spray – be sure to spray the top of the pan too.  


In a large bowl, mix melted butter, sugar and vanilla – mix until smooth. Next pour milk over mixture, set aside, do not mix. In a medium size bowl, mix the remaining dry ingredients (flour, baking powder, cinnamon, cream of tartar and nutmeg). Pour your dry ingredients over the butter/sugar/vanilla/milk mixture -and mix until just blended.  Using a spoon or a scooper (I use a medium size Pampered Chef scooper), fill each muffin 3/4 full. Place in oven on middle rack and bake 18-20 minutes, until lightly golden brown. Remove from oven. Take each donut muffin, and while they are still warm (but not too hot), dip them completely in melted butter and roll them in cinnamon sugar mixture. Place on wax paper to cool. Enjoy them warm or cold with a glass of milk! 

Mina instruktioner:
Smält kokosoljan i en liten kastrull. Låt svalna i 10 minuter. Blanda kokosolja, sojamjölk och vispgrädde i en skål. Blanda bakpulver, kanel, muskot, sötströ, sojamjöl och bovetemjöl i en annan skål. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en slät smet. Sätt ugnen på 175 grader. Häll 3/4 smet i muffinsformar. Ställ muffinsformarna på en bakplåt. Grädda mitt i ugnen i 23-24 minuter. Smält kokosoljan i en liten kastrull. Blanda sötströ och kanel i en luten skål. Pensla muffinsen med kokosolja och strö över ”kanelsockret”. Låt svalna helt, minst 1 timme. Servera lätt uppvärmda.

Förvaring: Lägg muffinsen på tallrik, täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur.

Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar