tisdag 20 mars 2018

Grundrecept på knäckebröd - Kanelknäckebröd

Det var den 28:e december förra året som jag la upp mitt recept på Pepparkaksknäckebröd

Sen dess har jag testat andra kryddor i receptet, vilket gav mig det läckra receptet på Mixed spice-knäckebröd. 

Nu har jag gjort ett grundrecept på knäckebröd! Jag använde kanel, men såklart kan du byta till en annan krydda. 

Originalt recept är från


Grundrecept på knäckebröd - Kanelknäckebröd 
(Jag fick 20 9 cm i dm runda knäckebröd)

Ingredienser:
Originalt: 
4 msk ICA Sötströ
2 dl Risenta Bovetemjöl
1 dl Kung Markatta Chiafrön
3 msk rapsolja 
3 dl kokhett vatten

Mitt recept:
4 msk ICA Sötströ
3-4 msk malen krydda (kanel)
1 dl Kung Markatta Chiafrön
1 dl Risenta Kokosmjöl
2 dl Risenta Bovetemjöl
3 msk rapsolja
3 dl kokhett vatten

Instruktioner:
Häll vatten i en tekokare och låt koka. Blanda snabbt ihop de torra ingredienserna och häll i rapsolja. Tillsätt kokhett vatten och blanda till en lös deg. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Strö över mycket bovetemjöl och lägg på degen. Strö över mjöl på degen och lägg på ett till bakplåtspapper. Kavla ut degen tunn mellan papprena. Använd en mugg och skär ut runda knäckebröd. Sätt ugnen på 150 grader. Använd en kruskavel och nagga knäckebröden. Grädda mitt i ugnen i 25-26 minuter. Sänk värmen till 100 grader. Grädda i 4 timmar till. 

Mina instruktioner:
Blanda sötströ, kanel, chiafrön, kokosmjöl och bovetemjöl i en skål. Tillsätt rapsolja och blanda. Koka vatten i en tekokare. Häll i vattnet och blanda snabbt till en deg. Låt svalna i 5-10 minuter. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Platta ut en bit deg. Skär ut runda knäckebröd med runda utstickare. Flytta på degen runtom och fortsätt. Nagga med en kruskavel, gaffel eller biffklubba (min används endast i bakning). Sätt ugnen på 150 grader. Grädda mitt i ugnen i 13-14 minuter. Upprepa med de andra plåtarna. Stäng av ugnen, öppna ugnsluckan helt och låt svalna. Sätt ugnen på 100 grader. Torka mitt i ugnen i 4 timmar.* Upprepa med de andra plåtarna. Låt svalna helt, minst 30 minuter. Servera rumstempererat. 

Förvaring: Lägg i täta plastpåsar och förvara i rumstemperatur.

*Det går också att torka alla samtidigt, och alternera vilken plåt som är högst upp. 


Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar