söndag 9 juli 2017

Pesto- och parmesanbullar

Dessa bullar är så mättande, fina och yummie!! Jag har gjort dem 2 gånger innan, men då med vetemjöl. Detta receptet är såklart gjort med min nyttigare Salt bröddeg.
Originalt recept är från http://tidningenhembakat.se/recept/ost-pestobullar/

Pesto- och parmesanbullar 
(Jag fick ca 19 bullar) 

Ingredienser: 
Originalt: 
Bullar
25 g jäst
2 ½ dl mjölk, fingervarm
1 tsk salt
25 g smör, rumsvarmt
6–7 dl vetemjöl
Fyllning
100–125 g pesto
ca 200 g ost, riven
Garnering1 ägg, uppvispat
ca 25 g pinjenötter
Mitt recept: 2 rumsvarma ägg 2 rumsvarma äggvitor 1 dl smält Kung Markatta Neutral Kokosolja 5 dl sojamjölk 50 g Jästbolaget KronJäst För Matbröd 2 msk Hermesetas Stevia 2 tsk salt 1 msk bakpulver 4 dl Risenta Rismjöl 4 dl Risenta Havremjöl 1 dl Kockens Potatismjöl 1 1/2 dl Finax Psyllium Fyllning: 190 g Monte Castello Pesto Alla Genovese 100 g Zeta Parmigiano Reggiano Pensling: 1 ägg 1 msk vatten Instruktioner:
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Kavla ut degen till en rekt­angel, ¾–1 cm tjock, på ett mjölat bakbord.
3. Bred ut peston på degen och strö över osten. Rulla ihop degen till en rulle från långsidan.
4. Skär rullen i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Pensla bullarna med ägg och strö över pinjenötter.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Mina instruktioner:
Vispa ägg och äggvita med elvisp. Smält kokosoljan och låt svalna. Värm upp sojamjölken till 35-36 grader. Häll i kokosolja och sojamjölk och vispa. Smula ner jästen och vispa tills jästen lösts upp, det kommer bli skummigt. Tillsätt stevia och salt. Häll bakpulver, rismjöl, havremjöl, potatismjöl och psyllium i en annan skål och blanda. Sätt ugnen på minst 100 grader. Tillsätt de torra ingredienserna i skålen. Blanda snabbt ihop till en kladdig deg. Knåda degen i minst 5 minuter. Täck degen med en duk och låt jäsa under ugnen, (om du kan) i 1 timme. Ta ut degen och knåda lite till. Kavla ut degen till en stor rektangel på en lätt mjölad yta. Bre på pesto. Riv över parmesanost. Rulla ihop degen till en rulle, från långsidan. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Skär rullen i delar. Lägg bullarna på plåten. Låt jäsa täckt under ugnen i 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg blandat med vatten. Grädda mitt i ugnen i 12-13 minuter. Låt svalna totalt, minst 30 minuter.

Förvaring: Lägg i täta plastpåsar och förvara i rumstemperatur.
Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar