torsdag 26 oktober 2017

Wienernougat

Idag är det äntligen Österrikes nationaldag! 26:e oktober är sedan 1955 nationaldagen, efter Österrikes neutralitetsdeklaration. Jag vet inte säkert om Wienernougat är från Wien, eftersom Wienerbröd är från Danmark, vilket speglas i det engelska ordet; Cheese Danish. Originalt recept är från http://tidningenhembakat.se/recept/wienernougat-3/



Wienernougat (Jag fick 37 bitar) Ingredienser: Originalt:
  • 200 g nougat
  • 100 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk choklad
  • 100 g mandelspån, rostade
Mitt recept: 200 g Odense Nougat 150 g Fazer Mörk Choklad 70 % 100 g Eldorado Rostade Mandelspån Instruktioner: 1. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln. 2. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt wienernougaten stå några timmar i kylen innan du skär den i bitar. Mina instruktioner: Smält nougat och mörk choklad över vattenbad: låt vatten sjuda i en kastrull. Lägg bitar nougat och choklad i en porslinskål och ställ över kastrullen. Låt smälta och häll ner i en skål. Blanda i mandelspån. Täck och smörj en kvadrat form eller låda med bakplåtspapper. Häll i smeten och täck med aluminiumfolie. Låt stelna i kylen i 3 timmar. Ta ut och skär i bitar. Servera kallt.

Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
Tschüss!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar