tisdag 13 februari 2018

Bananpannkakor

Idag är det internationella pannkaksdagen! Fira med Bananpannkakor! Dessa pannkakor är såå goda men är svåra att hålla kvar hela. Men ’looks aren’t everything’, eller hur? 

Originalt recept är från 



Bananpannkakor
(Jag fick 7 små pannkakor)

Ingredienser:
Originalt:
2 ägg 
2 små eller en stor banan (ca 150 gram) 
2 tsk fiberhusk 
1 tsk bakpulver 
1 dl blandning av grädde och mjölk (ungefär hälften av båda) 
ev. ½ - 1 msk sötströ

Smör att steka i

Mitt recept:
2 omogna bananer (~ 525 g)
4 ägg
1 dl Alpro Soya Airy & Creamy
1 dl sojamjölk
2 tsk bakpulver 
3 msk Funksjonell Mat Sukrin Melis
2 msk Finax Psyllium
Rapsolja

Instruktioner:
Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa med stavmixer. Låt smeten svälla i ca 5-10 minuter. Fräs upp en klick smör (eller olja) i en stekpanna. Stek fyra pannkakor (eller fler plättar) av smeten. Servera gärna med valfria bär, vispad grädde och agavesirap/dadelsirap.

Mina instruktioner:
Skala och mosa bananerna i en skål. Häll i ägg, 1 i taget, och blanda. Tillsätt vispgrädde och sojamjölk. Blanda bakpulver, sukrin melis och psyllium i en annan skål. Häll i de torra ingredienserna och blanda. Låt smeten svälla i 10 minuter. Värm en spisplatta på hög värme. Häll lite rapsolja i en stekpanna. Häll i smet och stek i ca 1 minut. Vänd sida och stek i ca 1 minut till. Servera varmt.

Förvaring: Lägg på tallrik, täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur.


Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar