söndag 27 maj 2018

Pizzabullar

Idag är en fyrdubbelt speciell dag! 27:e maj 2018 är..
  1. Ostens dag
  2. Muffinsdagen
  3. Mors dag
  4. Bisous 2-årsdag

Bisous födelsedag har firats med det BÄSTA kattgodiset ever: Dreamies Kyckling & Anka, och en fiskmås fylld med kattmynta. Men när hon fick presenten var hon för trött, efter att ha ätit godiset och tvättat sig om kinderna, så lekandet fick ges till Tigger. Faaan va kul den va!! 
 




Ostens dag är idag! Dagen till ära firas med Pizzabullar! Jag äter nästan inga mejeriprodukter och har därför använt en av Tofuttis excellenta mjölkfria produkter! Osten heter ”Mozzarella Style” och jag har använt den flera gånger.


Pizzabullar 
(Jag fick 18 stora bullar)

Ingredienser:
2 rumsvarma ägg 
2 rumsvarma äggvitor 
5 dl sojamjölk
50 g Jästbolaget KronJäst För Matbröd
2 tsk salt
1 msk bakpulver 
1 krm malen brödkummin
4 msk ICA Sötströ
4 dl Risenta Sojamjöl 
3 dl Risenta Bovetemjöl
2 tsk guarkärnmjöl
1 1/2 dl Finax Psyllium 
80 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör

Pizzasås:
4 vitlöksklyftor 
30 g ICA Tomatpuré 
500 g ICA i love eco Ekologiska Passerade Tomater
1 msk torkad oregano
1 tsk salt
1/2 krm malen svartpeppar

Fyllning:
120 g Tofutti Mozzarella Style Grated
200 g cocktailtomater 

Pensling:
1 ägg
1 msk vatten

Instruktioner:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ägg och äggvitor i en väldigt stor skål. Värm en spisplatta på medelvärme. Värm upp sojamjölken till 35-36 grader. Häll i sojamjölken och blanda. Smula ner jästen. Vispa upp jästen med elvisp, det ska bli skummigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Tillsätt och blanda. Smula ner smöret. Knåda in det tills det inte finns ”smörfläckar” längre. Täck skålen med duk och låt jäsa i 2 timmar under ugnen. Gör pizzasåsen: Värm en spisplatta på hög värme. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Häll olivolja och vitlök i en djup stekpanna och fräs i 15 sekunder. Ta bort stekpannan och tillsätt tomatpuré. Ställ tillbaka stekpannan och låt fräsa under konstant omrörning i 15 sekunder. Sänk värmen till medelvärme. Ta bort stekpannan och häll i passerade tomater, oregano, salt och svartpeppar. Låt puttra i 9-10 minuter och rör om hela tiden. Kavla ut degen på en yta med sojamjöl på och mjölade händer. Bre på pizzasås och strö på mozzarellaost. Skölj och dela körsbärstomaterna och lägg på. Dela degen på mitten. Rulla ihop degarna och skär i bitar. Lägg bakplåtspapper på 2 bakplåtar. Lägg bullarna på plåtarna. Låt jäsa täckt med duk i 1 1/2 timme under ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg och vatten till penslingen. Pensla bullarna. Grädda mitt i ugnen i 24-25 minuter. Låt svalna helt, minst 1 timme. Servera varmt.

Förvaring: Lägg på tallrik, täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur.


Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar