torsdag 1 februari 2018

Broccolibiffar med Quinoa

Hipp hurra för de e Vegetariska dagen idag! Jag är inte känd för de som känner mig att gilla grönsaker. Få undantag då jag äter grönsaker är med tacos, soppa och dessa underbara biffar! 🌽🥕🍅🥗

Osten jag använt smakar som goudaost och kan ersättas med en annan vegansk ost från Astrid & Aporna; ”Jeezly Perfekt Pizza”



Broccolibiffar med Quinoa (Jag fick 9 biffar och 1 portion quinoa) Ingredienser: Originalt: 900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt och peppar

Fritters
500 g broccoli
3 ägg
3 msk majsstärkelse
1/2 tsk salt
2 krm cayennepeppar
1/2 dl pesto
1/2 dl ströbröd
2 dl riven prästost
3 msk olja

Gurkyoghurt
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlösklyfta

Till servering
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
65 g sommarmixsallad

Mitt recept: 6 dl grönsaksbuljong (1/2 Kung Markatta Grönsaksbuljongtärning) 2 1/2 dl Garant Ekologisk Quinoa (~ 200 g) 1/2 tsk salt Biffar: 165 g färsk broccoli 80 g Astrid & Aporna Jeezly Original 1 ägg 1 msk olivolja 3 msk Monte Castello Pesto Alla Genovese 1 krm malen cayennepeppar 5 msk Risenta Bovetemjöl
Olivolja

Instruktioner:
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.

Skär potatisen i klyftor och blanda med olivolja, salt och peppar. Häll potatisen på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter, rör då och då.

Fritters: Skär broccolin i bitar och mixa den i en matberedare ganska fint (eller riv broccolin på rivjärn).

Blanda ägg, majsstärkelse, salt, cayennepeppar, pesto, ströbröd och ost. Vänd ner broccolin.

Forma till 12 biffar (för 4 port) och stek dem på båda sidor i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in i ugnen ca 6 minuter.

Gurkyoghurt: Riv gurkan och pressa ur vätskan. Blanda gurkan med yoghurten och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.

Till servering: Servera fritters med potatis, gurkyoghurt, ärtskott och sallad.

Mina instruktioner: 
Gör grönsaksbuljong: Häll vatten i en kastrull och smula ner 1/2 grönsaksbuljongtärning. Låt koka tills det inte finns smulor kvar. Ställ åt sidan och sänk värmen till låg. Skölj quinoa i en sil. Häll quinoa, buljong och salt i en kastrull. Blanda om och låt sjuda under lock i ca 15 minuter. Blanda om vart 3-4:e minut så det inte bränns. Häll quinoan i silen. Gör biffar: Skölj, skär bort stammen och finhacka broccolin. Grovriv osten. Blanda ägg, olivolja och pesto i en skål. Blanda cayennepeppar och bovetemjöl i en liten skål och tillsätt. Blanda i broccoli och ost. Sätt ugnen på 225 grader. Forma smeten till biffar. Sätt på en spisplatta på högsta värmen. Häll olivolja i en stekpanna. Stek biffarna, 2 i taget, i ca 1 minut på varje sida. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och lägg på biffarna. Grädda mitt i ugnen i 6-7 minuter. Låt svalna helt, minst 30 minuter. Servera varmt.

Förvaring: Lägg på tallrikar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen. Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar