lördag 23 december 2017

Låg-GB Salt Bröddeg

Dessa två variationerna är variationer av det tidigare inlägget, Låg-GB Söt Bulldeg. FYI: Den här degen passar inte enskilt, utan fyllning eller smaksättning.

Låg-GB Salt Bröddeg 1

(Jag fick 15 stora Röd pesto- och ostbullar)

Ingredienser:
1 rumsvarmt ägg 1 rumsvarm äggvita 2 1/2 dl sojamjölk 25 g Jästbolaget KronJäst För Matbröd 1 tsk salt 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 krm malen brödkummin 2 msk ICA Sötströ 2 dl Risenta Sojamjöl 1 dl Risenta Bovetemjöl 1 tsk guarkärnmjöl 4 1/2 msk Finax Psyllium 40 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör

Instruktioner:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ägg och äggvita i en väldigt stor skål. Värm upp mjölken till 35-36 grader. Häll i mjölken och blanda. Smula ner jästen. Vispa upp jästen med elvisp, det ska bli skummigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Tillsätt och blanda. Smula ner smöret. Knåda in det tills det inte finns ”smörfläckar” längre. Täck skålen med duk och låt jäsa i 2 timmar under ugnen. Kavla ut eller forma degen enligt andra instruktioner. Låt jäsa täckt med duk i 1 1/2 timme under ugnen. Pensla och grädda bullarna.



Låg-GB Salt Bröddeg 2
(Jag fick 36 stora Parmesanbullar)

Ingredienser:
1 rumsvarmt ägg 1 rumsvarm äggvita 2 1/2 dl sojamjölk 25 g Jästbolaget KronJäst För Matbröd 1 tsk salt 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 krm malen brödkummin 2 msk ICA Sötströ 2 dl Risenta Sojamjöl 1 dl Risenta Bovetemjöl 1 tsk guarkärnmjöl 4 1/2 msk Finax Psyllium 40 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör

Instruktioner:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ägg och äggvitor i en väldigt stor skål. Värm upp mjölken till 35-36 grader. Häll i mjölken och blanda. Smula ner jästen. Vispa upp jästen med elvisp, det ska bli skummigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Tillsätt och blanda. Smula ner smöret. Knåda in det tills det inte finns ”smörfläckar” längre. Täck skålen med duk och låt jäsa i 2 timmar under ugnen. Kavla ut eller forma degen enligt andra instruktioner. Låt jäsa täckt med duk i 1 1/2 timme under ugnen. Pensla och grädda bullarna.




Schüss!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar