fredag 1 december 2017

Chaibollar

Ett av recepten man kan använda kryddblandningar till är dessa goa Chaibollar! Detta är inte vanliga bollar som när man tänker på chokladbollar, snöbollar eller havrebollar, texturen är mer "chewy", men inte lika knapriga som småkakor. Originalt recept är från http://www.texanerin.com/paleo-chai-spiced-cookies/


Chaibollar (Jag fick 23-29 bollar) Ingredienser:
Originalt:

  • 2 cups (200 grams) blanched almond flour
  • 1/4 cup (34 grams) coconut flour, sifted if lumpy
  • 1/4 cup (50 grams) coconut sugar
  • 1/2 teaspoon baking soda
  • 1/4 teaspoon cream of tartar
  • 3/4 teaspoon ground ginger
  • 3/4 teaspoon ground cinnamon
  • 1/4 teaspoon ground cardamom
  • 1/4 teaspoon ground cloves
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/4 cup (56 grams) coconut oil, melted
  • 1/4 cup (60ml) maple syrup
  • 1 teaspoon vanilla
  • 1 large egg
  • 3-4 tablespoons sugar for rolling (you can use raw sugar or coconut sugar for the paleo verison)

Mitt recept: 1 ägg 5 msk ICA Sötströ 4 msk rapsolja 1 tsk bakpulver 1/2 tsk Urtekram Vaniljpulver 2 msk chaikrydda 3 dl Risenta Mandelmjöl 5 1/2 msk Risenta Kokosmjöl Garnering: 4 msk ICA Sötströ
2 tsk chaikrydda Instruktioner:
  1. In a medium mixing bowl, stir together the dry ingredients (almond flour through salt).
  2. In a large mixing bowl, mix together the melted coconut oil, maple syrup, vanilla and egg.
  3. Add the dry mixture to the wet and stir just until combined.
  4. Wrap the dough in plastic wrap and refrigerate for 2 hours or until firm enough to roll into balls.
  5. Preheat the oven to 350°F (175°C) and line a baking sheet with a piece of parchment paper.
  6. Roll the dough into 1" balls, roll in the sugar, and place 2" apart on the prepared baking sheet.
  7. Bake for 8-10 minutes or until the tops are firm and no longer wet. They will not brown but may crack a little.
  8. Remove to a baking sheet to cool completely.
  9. Store in an airtight container for up to 5 days.
Mina instruktioner: Vispa ägg och sötströ i en skål. Smält kokosoljan och låt svalna. Blanda ihop bakpulver, vaniljpulver, chaikrydda, mandelmjöl och kokosmjöl i en annan skål. Blanda i kokosolja. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. Platta ut degen till en disk. Täck degen med plastfolie och ställ i kylen i minst 2 1/2 timmar. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Blanda sötströ och chaikrydda i en liten skål. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och platta till dem. Strö på blandningen. Lägg bollarna plåten. Grädda mitt i ugnen i 10-11 minuter. Låt svalna helt, minst 30 minuter. Servera rumstempererat.
Förvaring: Lägg på tallrik, täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur.

Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar