tisdag 22 augusti 2017

Pasta al Limone

Jag älskar pasta. Pasta, pasta, pasta! Av alla sorter! Fusilli, (som betyder gevär på italienska), farfalle, (fjäril), spaghetti, (små trådar), linguine, (små tungor). "Linguine al Limone" heter receptet i boken "Italienskt! Hemma hos Johanna", men jag äter sojapasta, så det blev "Pasta al Limone". Originalt recept är från https://www.akademibokhandeln.se/bok/italienskt-hemma-hos-johanna/9789185243150/

Pasta al Limone
(Jag fick 1 portion)
Ingredienser:
Originalt:
400-500 gram spaghetti, linguine, eller till exempel fusilli
2 matskedar salt

1 citron (riv skalet av hela citronen och pressa ur saften av halva)
30 gram smör (2 matskedar) 2 1/2 dl grädde nymalen svartpeppar 1/2 tsk salt 1 dl färsk riven parmesanost Mitt recept: 100 g Risenta Bönpasta Spaghetti Sås:
Olivolja 1 msk citronskal 2 1/2 dl Valio Eila Laktosfri Matgrädde 10 % 2 msk citronsaft 50 g Zeta Parmigiano Reggiano
15 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör Garnering: Parmesanost Instruktioner: Tvätta citronen och riv citronskalet (bara det yttersta gula lagret). Dela sedan citronen mitt itu. Koka upp mycket vatten till pastan i en stor kastrull. Sätt den på medelhög värme. Smält hälften av smöret i en stor stekpanna och lägg i det rivna citronskalet. Häll i grädden, salta, peppra och låt blandningen stå och bubbla i ungefär 5 minuter eller tills den tjocknat lite. Salta och lägg i pastan i pastavattnet. Koka tills pastan är al dente när du smakar av den, häll då av vattnet i ett durkslag. Lägg pastan i såsen. Blanda om. Lägg i resten av smöret, parmesanosten och saften från en halv citron. Rör om ordentligt. Mina instruktioner: Värm upp en djup stekpanna på låg värme. Häll i olivolja. Finriv skalet och låt det mjukna lite. Tillsätt matlagningsgrädde, citronsaft, salta och peppra. Höj värmen och låt bubbla i 5-6 minuter. Grovriv parmesanosten. Ta bort stekpannan från värmen. Tillsätt parmesan, smör och blanda. Jag gjorde pastan efteråt: häll mycket vatten i en stor kastrull, täck med lock och låt koka. Tillsätt pastan och koka i 2 minuter, för al dente-pasta. Häll ner pastan i durkslag. Lägg pastan på tallrik, häll över såsen och riv över ost. Servera varmt.

Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i kylen. Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar