torsdag 23 november 2017

Cashewnötsflarn

Idag är det roligt nog inte bara Thanksgiving, utan också en nationell temadag i USA; Cashew Day. Detta firade jag med att göra cashewnötskakor, som visade sig bli cashewnötsflarn. 

Knäckiga havreflarn med choklad från Gille var en stor favvo hos mig, och dessa flarn sviker inte den som gillar flarn. 

I dessa flarn använde jag eget mjöl som jag gjorde av hackade och mixade cashewnötter. 

Originalt recept är från
http://alltommat.se/recept/cashewnotskakor/


Cashewnötsflarn
(Jag fick 23 flarn)

Ingredienser:
Originalt: 
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl fiberhavregryn 
1 dl cashewnötter, hackade 
0,5 tsk bakpulver 
1,5 dl vetemjöl 

Garnering:
50 g vit choklad
50 g mörk choklad

Mitt recept:
100 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör
1 dl ICA Sötströ
1 dl quinoaflingor 
1/2 tsk bakpulver
50 g cashewnötter
50 g cashewnötter

Instruktioner:
1. Rör smör och socker poröst. Blanda ner havregryn, nötter, bakpulver och mjöl. Blanda till en smidig deg.
2. Forma till en lång rulle, ca 5 cm i diameter. Skär i 20 skivor och rulla till bollar. Lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15 min i 175 grader.
3. Bryt chokladen i bitar och smält varje sort för sig i mikrovågsugn. Ringla smält choklad över kakorna. Låt kallna innan de packas ner i kartong.

Mina instruktioner:
Rör smör och sötströ mjukt, i ca 2 minuter. Häll quinoaflingor och bakpulver i en annan skål. Mixa cashewnötter till grovt mjöl. Häll mjölet i skålen och blanda. Tillsätt i skålen och blanda till en deg. Finhacka nötterna och blanda in de i degen. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Forma små bollar och platta till de. Lägg ut dem med stora mellanrum. Grädda mitt i ugnen i 9-10 minuter. Låt svalna helt, minst 30 minuter. Lägg på tallrik, täck med aluminiumfolie och ställ i kylen i minst 2 timmar. Servera kallt. 

Förvaring: Förvara i kylen.


Tschüss!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar