onsdag 18 oktober 2017

Chokladmuffins

Och idag är en annan rolig temadag - Chokladmuffinsdagen! Dessa kladdiga och mumsiga muffins är gjorda med avokado och är väldigt bra dessert för personer som mig som följer en GB-diet. Jag har precis blivit upplyst om hur Glykemisk Belastning är annorlunda och bättre än Glykemisk Index för det mäter hur blodsockret ändras av en produkt och hur många kolhydrater det är i den. Avokado har 4 i GB, sukrin gold har 0, kokosmjöl har 6 per 56 g, och choklad har 14 per 100 g.

OBS! Jag har upptäckt att fastän Sukrin har GI 0 så är maltodextrin tillsatt i Sukrin Gold.







Den här bilden hjälper mig mycket! Originalt recept är från http://www.fitmittenkitchen.com/triple-chocolate-avocado-muffins-gluten-free-dairy-free/

Chokladmuffins
(Jag fick 12 normalstora muffins)

Ingredienser:
Originalt:
  • 1/2 cup coconut flour
  • 1/3 cup cacao powder (or sweetened cocoa)
  • 2 tsp baking powder 
  • 1/4 tsp salt
  • 1 medium avocado, mashed (1/2 - 2/3 cup)
  • 1/2 cup coconut sugar (or dry sweetened of choice)
  • 2 large eggs
  • 2 tsp vanilla extract
  • 1/2 cup chocolate cashew or almond milk (or your choice of non-dairy milk)
  • 1/3 cup dairy-free mini chocolate chips
Mitt recept:
2 mogna avokadoer
4 ägg
1 1/2 dl ICA Sötströ
2 dl soja mjölk
6 msk Kung Markatta Kakao
1 1/2 msk bakpulver
1 1/2 tsk Urtekram Vaniljpulver
1 1/2 dl Risenta Kokosmjöl
300 g Fazer Mörk Choklad 70 %

Instruktioner:
1. Preheat oven to 375F and grease a muffin pan. Set aside 2. In a small bowl combine coconut flour, cacao (or cocoa) powder, baking powder, and salt. Whisk together until combined and no lumps of coconut flour or cacao powder are present. Set aside. 3. In a large bowl add mashed avocado, coconut sugar, eggs, and vanilla extract. Whisk until all ingredients are evenly combined. 4. Using a large spoon or rubber spatula, gently fold in dry ingredients to bowl of wet ingredients, add in milk and gently stir until everything is combined, then fold in chocolate chips. 5. Using large cookie scoop, evenly disperse batter into greased muffin pan, about ⅔ of the way full. You should get about 12 muffins. 6. Bake muffins for 18-22 minutes. Check middle of muffins with toothpick. Muffins will be done when the toothpick comes out with little to no crumbs. Mina instruktioner:
Skala och gröp ur köttet. Mixa tills slätt. Häll ägg och sötströ i en skål och vispa med elvisp. Häll i avokado och sojamjölk och vispa. Häll kakao, bakpulver, vaniljpulver och kokosmjöl i en annan skål. Finhacka chokladen. Tillsätt de torra ingredienserna och chokladen och vispa till en slät smet. Sätt ugnen på 190 grader. Häll smeten i muffinsformar. Ställ formarna på en bakplåt. Grädda mitt i ugnen i 25-26 minuter. Låt svalna helt, minst 30 minuter. Servera rumstempererat.

Förvaring: Lägg i täta plastpåsar och förvara i rumstemperatur. Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar