lördag 27 januari 2018

Lemon curd

Lemon curd är någonting jag först upptäckte och älskade i Cheesecake med Lemon curd. Lemon curd är idag en ljuvlig citronkräm som passar glass, tårta, kaka och småkakor. Originalt recept är från https://www.cook-books.com.au/index.php?app=ccp0&ns=prodshow&ref=aww-cupcakes-cheesecakes-cookies-new-softcover-cookbook


Lemon curd (Jag fick ca 140 g) Ingredienser: Originalt: 45 g smör 110 g strösocker 1 uppvispat och silat ägg 1 tsk finrivet citronskal 2 msk pressad citronsaft Mitt recept: 90 g Kung Markatta Neutral Kokosolja 1 dl ICA Sötströ 2 ägg 4 msk citronsaft 4 msk citronskal Instruktioner: Blanda alla ingredienser i en liten värmetålig skål som ställs över en kastrull med sjudande vatten. (Vattnet får inte komma i kontakt med skålens botten.) Rör hela tiden i cirka 20 minuter tills krämen börjar tjockna och fastnar på baksidan av en sked. Ta skålen från värmen. Täck noga med plastfolie och låt krämen kallna till rumstemperatur. Mina instruktioner: Häll vatten i en kastrull (vattnet får inte röra skålen) och låt sjuda. Häll kokosolja, sötströ, ägg och citronsaft i en värmetålig skål. Finriv citronskal och tillsätt. Ställ skålen över kastrullen och rör om konstant i 40-41 minuter. Låt svalna helt. Servera kallt. Förvaring: Häll i en liten skål och täck ytan noga med plastfolie. Förvara i kylen. Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar