tisdag 6 februari 2018

Mango Frozen Yogurt

Bara för att det är ’cold outside’ så betyder det inte att man inte kan njuta av en ljuvligt god och len skål Frozen Yogurt. 

Och idag, 6:e februari, firar hela världen Frozen Yogurt! Frozen Yogurt uppfanns i USA på slutet av 1900-talet, och lyckligtvis nog, kom till Sverige! 

Originalt recept är från


Mango Frozen Yogurt
(Jag fick 1 110 cl skål)

Ingredienser:
Originalt:
2 dl fryst mild yoghurt naturell (eller vaniljyoghurt)
150 g fryst mango 

Mitt recept:
4 dl Alpro Yofu Naturell Mild & Creamy
470 g fryst mango
2 msk ICA Sötströ

Instruktioner:
1. Mixa den frysta yoghurten och mango till en slät glass i en mixer eller köksmaskin med knivar. Låt det tina något om det är svårt att mixa. Ät direkt!

Mina instruktioner:
Häll yoghurten i en skål och ställ i frysen i minst 4 timmar. Tina yoghurt och mango i minst 30 minuter (det ska gå att hacka yoghurten i bitar). Mixa yoghurt, mango och sötströ lent och krämigt, ca 2 minuter. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i frysen.


Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar