måndag 19 juni 2017

Äpplesockerkaka

Idag bakade jag äpplesockerkaka för den andra gången, men idag hade jag i två äpplen istället för ett. Sockerkakan mycket äpple!

Originala receptet är från


Äpplesockerkaka (Jag fick 1 limpform) Ingredienser: Originalt recept: 2 ägg 2 dl socker 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 3 1/2 dl vetemjöl 100 g smält smör 1 dl mjölk 1/2 tsk kanel 1 äpple Mitt recept: 2 ägg 1 1/2 dl stevia 1 dl smält kokosolja 1 dl mjölk 2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver 1 msk kanel 2 dl rismjöl 1 dl havremjöl 2 äpplen Instruktioner: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör om. Blanda ner det smälta smöret och mjölken och tillsätt det i smeten. Vispa ihop allt till en slät smet. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra lite av kanelen i botten. Riv äpplet på den grova sidan på ett rivjärn.
 Blanda ner äpplet och resten av kanelen i smeten. Häll sedan ner den i formen. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min. Mina instruktioner: Vispa ägg och stevia pösigt med elvisp. Tillsätt kokosolja och mjölk. Vispa och tillsätt de torra ingredienserna. Vispa till en slät smet. Sätt ugnen på 175 grader. Grovriv äpplen med skal. Häll i och blanda om. Smörj en limpform och häll i lite havremjöl. Skaka formen så att lite mjöl fastnar överallt. Häll i smeten. Grädda längst ner i ugnen i 35-36 minuter. Låt svalna totalt, minst 30 minuter.





Schüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar