tisdag 12 september 2017

Äpplesockerkaka 2.0

Jag har uppdaterat mina foton på bloggen och lagt till en liten ruta av min header, och jag var inte nöjd med bilden på Äpplesockerkaka. Jag bestämde mig för att göra om den, men jag hade inte stevia, så jag använde sukrin melis istället.
Originala receptet är från
http://lindasbakskola.se/2014/03/18/appelsockerkaka-med-kanel/
Äpplesockerkaka
(Jag fick 1 avlång kaka, 28x11 cm)

Ingredienser:
Originalt:
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1/2 tsk kanel
1 äpple utan skal, rivet

Garnering:
Florsocker

Mitt recept:
4 ägg
3 dl sukrin melis
2 dl smält kokosolja
2 dl mjölk
1 1/2 msk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 msk kanel
2 1/2 dl rismjöl
2 dl havremjöl
4 äpplen
Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör om. Blanda ner det smälta smöret och mjölken och tillsätt det i smeten. Vispa ihop allt till en slät smet. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Pudra lite av kanelen i botten. Riv äpplet på den grova sidan på ett rivjärn. Blanda ner äpplet och resten av kanelen i smeten. Häll sedan ner den i formen. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min.

Mina instruktioner:
Vispa ägg och sukrin melis med en elvisp. Smält kokosoljan och låt svalna. Tillsätt kokosolja och mjölk. Häll bakpulver, vaniljpulver, kanel, rismjöl och havremjöl i en annan skål. Blanda och tillsätt i smeten.Sätt ugnen på 175 grader. Grovriv äpplena, med skalet på. Häll i de rivna äpplena och blanda. Smörj och bröa en limpform. Grädda allra längst ner i ugnen i 45-46 minuter. Ta ut ur ugnen och riv upp ytan med en gaffel. Strö över "smulorna" på toppen och låt svalna.
Schüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar