tisdag 4 juli 2017

Amerikanska pannkakor

Idag är det fjärde juli, a.k.a. Fourth of July! Jag började fundera på vad jag skulle kunna baka någon vecka innan, och så kom jag ihåg pannkakorna. Jag har gjort dem innan, men då var de inte glutenfria.

Pannkakorna var så fluffiga och krämiga, för de har grekisk yoghurt i dem!

Det originala receptet är från


Amerikanska pannkakor
(Jag fick 4 tjocka pannkakor)

Ingredienser:
Originalt i US-mått:
1½ cups all purpose flour
2 teaspoons baking powder
2 tablespoons sugar
½ teaspoon salt
2 tablespoons oil
2 eggs
1 teaspoon vanilla
¾ cup plain greek yogurt
¾ cup milk

Mitt recept: 2 ägg 1 1/2 dl mjölk 2 msk rapsolja 1 1/2 dl grekisk yoghurt 2 dl havremjöl 3 msk bovetemjöl 2 tsk bakpulver 2 msk stevia 1 msk vaniljpulver 1/2 tsk kanel 1 msk fiberhusk

Instruktioner:
Preheat a pan or griddle to 325 (medium heat). Whisk together flour, baking powder, sugar, and salt. In another bowl, mix oil, eggs, vanilla, and greek yogurt. Add dry ingredients to wet ingredients and stir. Stir in milk until all ingredients are combined - don't over mix, there should still be a few lumps. Grease griddle and pour ¼ - ⅓ cup batter onto the griddle. Allow to cook for about 2 minutes or until edges begin to look "dry" and bubbles form in the batter. Use a thin spatula to flip the pancake over and allow to cook for a mother minute. Transfer to a platter and continue with remaining batter.

Mina instruktioner:
Vispa ägg och mjölk med elvisp. Tillsätt rapsolja och grekisk yoghurt. Vispa tills smeten är slät. Häll havremjöl, bovetemjöl, bakpulver, stevia, vaniljpulver och kanel i en annan skål och blanda. Häll i de torra ingredienserna och vispa smeten slät. Tillsätt fiberhusk och vispa lätt smeten. Låt smeten svälla i 10 minuter. Värm upp en spisplatta till högsta värme. Häll i flytande smör i en stekpanna. Häll i smet och stek varje pannkaka i 1-2 minuter på varje sida.
Schüss!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar