tisdag 20 juni 2017

Nutellakladdekaka

Denna delikata kladdekaka kom till genom en "happy accident".
Istället för att göra som Linda och ringla Nutella över sockerkakssmeten, så blandade jag i Nutellan direkt i smeten. Resultatet blev perfekt, för en kladdekaka.. 😉

Originala receptet kommer från
http://lindasbakskola.se/2014/05/16/nutellasockerkaka/





Nutellakladdekaka (Jag fick 1 limpform) Ingredienser: Originalt recept: 3 ägg 2 dl strösocker 1 1/2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 100 g smält smör 1 dl mjölk 1-2 dl Nutella Garnering: Nutella Florsocker Mitt recept: 3 ägg 1 1/2 dl stevia 1 dl smält kokosolja 1 dl mjölk 1 1/2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver 1 dl rismjöl 1 dl havremjöl 3 msk bovetemjöl 4 dl Nutella Instruktioner: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör och mjölk. Blanda ordentligt. Vispa ner mjölet och rör snabbt ihop allt till en slät smet. Häll en tredjedel av smeten i en smord och bröad form. Värm Nutellan några sekunder i mikron så att den mjuknar. Ringla en tredjedel av Nutellan över smeten. Upprepa två gånger. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den stå en stund innan du stjälper upp den. Värm Nutellan några sekunder i mikron (inte länge) så den blir mjuk och ringla den över kakan. Pudra eventuellt över lite florsocker. Mina instruktioner: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och stevia pösigt med elvisp. Tillsätt kokosolja och mjölk. Vispa igen och häll i de torra ingredienserna. Vispa till en slät smet och häll i Nutellan. Blanda med sked tills Nutellan är inblandad i smeten. Smörj en limpform och häll i lite havremjöl. Skaka formen tills lite mjöl fastnar på alla sidor. Häll i smeten. Grädda längst nere i ugnen i 38-39 minuter. Ta ut den och "riv upp" skorpan med sked. Kladdekakan kommer vara väldigt kladdig inuti. Låt svalna i minst 30 minuter. Schüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar